Oudste dochters in het nieuws

Posted on sep 26, 2013

yokoono

Yoko Ono

 

Yoko Ono is de oudste van vier. Al is ze 80, ze blijft in het nieuws als kunstenares, activiste en door haar originele tweets:@yokoono: Tape the sound of the moon fading at dawn. Give it to your mother to listen to when she’s in sorrow.

 

 

 

 

 

Merkel

Angela Merkel

 

Angela Merkel, in 1954 geboren als Angela Dorothea Kasner, is sinds 2005 bondskanselier van Duitsland en daarmee de eerste vrouw die deze functie vervult. Ze geldt als een van de  invloedrijkste vrouwen van de wereld.

 

 

 

 

caricevanhouten

Carice van Houten

 

Actrice Carice van Houten (1976) heeft inmiddels vijf Gouden Kalveren op haar naam staan. Op dit moment is ze in de Verenigde Saten te zien in The fifth Estate, een film over Julian Assange, oprichter van WikiLeaks. En dan is ze ook nog bezig een zangcarrière op te bouwen.

 

 

 

 

madelinealbright

Madeleine Albright

 

Madeleine Albright (1937) werd in 1997 onder president Bill Clinton de eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten. In haar autobiografie schrijft ze over haar tijd als kostschoolmeisje in Zwitserland: “Ik ontwikkelde toen al de gewoonte om mijn opdrachten te serieus te nemen en te overdrijven.”

Privacyverklaring