Als ik het niet doe …

Posted on okt 8, 2013

Wat is het voor gevoel om de oudste dochter te zijn? Herken je de gedachte: als ik het niet doe, wie dan wel? Duw jij jezelf altijd onvermoeibaar voort?  Wat heeft het je gebracht, dat altijd maar door gaan? Ben je er blij mee? Of heb je wel eens gedacht: was ik mijn jongere broertje/zusje maar, die lijkt zoveel lichter en zorgelozer door het leven te dansen.

 

Het oudste dochter effect

Het oudste dochter effect

Oudste dochter in gesprek met jongste broer
JB:  “Bel haar gewoon even om te zeggen dat je niet komt.”
OD: “Hoezo gewoon even bellen? Ik kan het toch niet zomaar afzeggen?”
JB:  “Waarom niet?”
OD: “Nou ja, ze rekent op mij.”
JB:  “Welnee, dan had ze dat wel duidelijker gezegd.”
OD: “Maar iemand moet er toch voor zorgen dat het goed gaat?”
Privacyverklaring